MATERIAL & SKÖTSELRÅD

 

Alla material i smyckena är av äkta silver och handgjorda i Sverige. De guldiga smyckena med tillhörande kedjor är guldpläterade vilket innebär att det är äkta 18K guld på äkta silver. Guldet kommer nötas ner över tid, en process som påverkas av frekvensen i användandet.

Hur sköter jag mina silversmycken?

Förvara gärna smyckena i en ask när du inte använder dem. Det är superbra att torka av smycket med putsduk efter varje användning så att det blir rent från smink, hudfett och avgaser etc. Det är viktigt att undvika kontakt med vatten, kemikalier som parfym, hudkräm och hårspray, vilket kan missfärga smycket. För att undvika att dina smycken utsätts för onödigt slitage bör du ta av dig smyckena vid tex, dusch, bad, träning, och andra situationer med risk för hårt slitage. Varken silver eller guld, mår bra av salt- eller klorerat vatten. Undvik även att sova med smyckena så slipper de utsättas för onödigt slitage och vänta till du är helt torr innan du tar på dig smycket efter dusch och bad. Silver oxideras olika snabbt beroende på vad vi utsöndrar ifrån huden - men se till att rengöra dina smycken regelbundet så behåller de sin lyster mycket längre<3
Silverkedjorna i halsband + armband tål dagligt slitage i form av konstant användning men du bör vara försiktig så att du inte fastnar i något då kedjan kan gå av.

Hur sköter jag mina guldpläterade smycken?

Guldpläterade smycken och kedjor slits ner över en tid och det äkta silver undertill framträder mer och mer. Denna process går olika snabbt beroende på vad din hud utsöndrar, kemikalier och användning.
När ett smycke har en guldplätering innebär det att smycket har ett överdrag av guld, i detta fall 18K.
Smycken med en guldplätering bör behandlas varsamt. Förvara gärna smyckena i en ask när du inte använder dem. Det är viktigt att undvika kontakt med vatten, kemikalier som parfym, hudkräm och hårspray, vilket kan missfärga smycket. För att undvika att dina smycken utsätts för onödigt slitage bör du ta av dig smyckena vid tex, dusch, bad, träning, och andra situationer med risk för hårt slitage. Varken silver eller guld, mår bra av salt- eller klorerat vatten. Undvik även att sova med smyckena så slipper de utsättas för onödigt slitage. Vänta till du är helt torr innan du tar på dig smycket efter dusch och bad. 
De guldpläterade kedjorna i halsband + armband tål dagligt slitage i form av konstant användning men du bör vara försiktig så att du inte fastnar i något då kedjan kan gå av.

Sammanfattningsvis!

Alla smycken behöver att en är rädd om dem för att de ska hålla sig fina länge. Både äkta silver, med eller utan plätering, kan ta skada av kosmetika, hudlotion, hårspray och andra kemiska produkter och onödigt hårt slitage. 

Så, ta hand om dig och ditt smycke<3